Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2018 09:11 - КАПИТАЛИЗЪМ?! БЯГАЙТЕ ДЕЦА
Автор: lazarlalev Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1800 Коментари: 8 Гласове:
1

Последна промяна: 10.01.2018 09:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Петя Иванова сподели публикацията на Стилиянов Марин. 8 януари в 01:31

30 години живях при Комунизма-не станах Комунист,
30 години живях при Демокрацията-станах заклет Комунист!

image image Стилиянов Марин до НИЕ СМЕ ЗА ИЗЛИЗАНЕ НА БЪЛГАРИЯ ОТ ЕС И НАТО 5 януари в 18:17

30 години живях при Комунизма-не станах Комунист,
30 години живях при Демокрацията-станах заклет Комунист!

Харесване КоментарСподеляне 90 90 3 споделяния Коментари Преглед на още 6 коментара image
                 
30 години живях при Комунизма-не станах Комунист,
30 години живях при Демокрацията-станах заклет Комунист!
            Петя Иванова От комунизма можем да се развиваме нататък, докато капитализма води само към смърт, унищожение, кратя на света. Вие за мен не се притеснявайте, не съм папагалче. А край на света няма да има. И най-малкото истинските комунисти са патриоти и се опитват да спасят родина и народ, за разлика от капиталистите, коит предават всичко свято за пари.
Лалев Петя Иванова

image

            ТОЧНО ТАКА: КАПИТАЛИЗМЪТ ВОДИ ДО СМЪРТ, МАКАР И С РЕМИСИИ И УДЪЛЖЕНА АГОНИЯ. Той разполага със скъпо платени личители, които му удължават живота. Има и още неизползвани ресурси за  саниране  на разлагашия си  организъм:  изкуствено дишане, масажи на вътрешните органи, системи за реанимация и пр.
                         Права  сту е в тавя, че комунизмът  е по–перспективен като строй. Със воите си вътрешни противоремия и слабости, с по-бавния си технически  и икономически, по–слабо пазарно конкурентен, но по добър. За обикновения човек сигурно, но и за много от преуспелите в живота, но  с чувство за мяра, вкус и естетически критерии – също.
                                Разбира  се, като се изключи  полиническата му полиция, източник на  огромни поразии и поводи за омраза.
              Но този комунизъм ли, социализъм, развито социалистическо общество, както щем да назовем политическия строй от 45 г. до  10.11.1989 ,  ЧИСТО И ПРОСТО УМРЯ. Постепенно,подмолно, някъде вяло, някъде бурно, но умря. Нещо  от него погребаха, и то няма как да се обади от "дън земя",  друго  не и продължава да вони с трупна миризма, но умря. Това е нотариално заверен смъртен акт.
              И този комунизъм, който познавахме и до голяма степен обичахме, не може да се възкреси. Като атеистичен социален конструкт, той нямаше връзки със СПАСИТЕЛЯ и не може да разчита на Божията милост.
                   Затова, ако говорим за комунизъм, то не за този, който е бил, а за този който евентуално иде.
                    За  извоюването му  ще са необходими много фактори:  съответна  обстановка, професионални революционери, пълно и окончателно изтощение ресурсите на капитализма, натрупване на  мощна революционна енергия и т.н.
                 Да предположим, че всички тези условия са налице. И един ден усъмнем с КОМУНИЗЪМ №2.
                 Знаем ли го? Вкусили ли сме "жилото и меда му". Знаем ли с какъв човешки и икономически потенциал ще разполага. Можем ли да изтрием следите, които не може да не му остави  капиталистическия звяр.
             Не знаем. Готови ли сме?На думи да, на дело – съмнително. Самите ние имаме ли достатъчно сили да превъзмогнем неминуеми.
                  Ето защо, в  цялата диалектика  на "За и Против", във въртопа на  разочарования и очаквания се е образувала  описаната от Ст. Хокинг "МЪРТВА ДУПКА" :  ни назад, ни напред, ни светлина, ни мрак.
           В резултат,  ТЕКУЩОТО ПОЛОЖЕНИЕ ПО СВЕТА БОКСУВА, ТЪПЧЕ НА ЕДНО МЯСТО, НЕ НАМИРА ПРОТИВООТРОВИ  ЗА ВЪЗТАНОВЯВАНЕ  И СТИМУЛИ ЗА РАСТЕЖ.
               И  НА ВСИЧКИ НАС, "НЕСПЕЧЕЛИЛИ ОТ ПРЕХОДА", НИ Е ЗЛЕ!

Петя Иванова Капиталистите=сатанисти да му мислят, щото са си продали душите на дявола, дори и да не го знаят. А край на света няма да има.От комунизма можем да се развиваме нататък, докато капитализма води само към смърт, унищожение, кратя на света. И най-малкото истинските комунисти са патриоти и се опитват да спасят родина и народ, за разлика от капиталистите, коит предават всичко свято за пари.

                 ДА, И ТУК СТЕ УЦЕЛИЛИ. ОЩЕ С ПОЯВАТА НА МОДЕРНИЯ КАПИТАЛИЗЪМ СЕРИОЗНИ МИСЛИТЕЛИ СА ГО ЗАПОДОЗРЕЛИ ВЪВ "КРЪВНИ ВРЪЗКИ СЪС САТАНАТА". СЪВРЕМЕННИТЕ КАПИТАЛИСТИ И ТЕХНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ, ДОРИ НЕ СА ДЕЦА, А ВНУЦИ НА САТАНАТА. ТАКА ЧЕ ТАЗИ ВРЪЗКА СЕ Е ЗАДЪЛБОЧИЛА ИСТОРИЧЕСКИ, И ЗАЯКЧИЛА – ГЕНЕТИЧЕСКИ.
                  НО ДУШЕГУБЪТ ИМА СВОИ ПЛАНОВЕ И СРОКОВЕ  НА ДЕЙСТВИЕ. НЯКОИ "ДЕМОНОВЕДИ" КАЗВАТ, ЧЕ БИЛ И МНОГО УМЕН, ЗНАЕЛ И КЪТНИТЕ ЗЪБИ НА СВОИТЕ ПОСЛЕДОВАТЕЛИ. ОСВЕН ТОВА – КОВАРЕН И ВЕРОЛОМЕН И ЗА НАЙ–БЛИЗКИТЕ СИ: НИКОЙ ДА НЕ ЗНАЕ В КОЙ МОМЕНТ ЩЕ ДОЙДЕ ДА ПРИБЕРЕ  ДУШИТЕ ИМ.
                  НО НЕЩО НАПОСЛЕДЪК И НЕГО "НЕ ГО СВЪРТА". ХА, ОТ ВАШИТЕ УСТА В БОЖИИТЕ УШИ!
image




 
  image



Гласувай:
2



1. germantiger - ...
10.01.2018 09:35
МОСКВИЧ НЕ Е МЕРЦЕДЕС

ЗАЗКАТА НЕ Е БМВ

По червено време ако кажеш нещо против партията на рабоптното си място - могат да те вземат в лагер и затрият, вкл. семейството

Ако днес кажеш нещо против властта, най-много да те уволнят, не повече

По червено време чакахте за автомобил по 8-11 години итн итн

СМЪРТ НА КОМУНИЗМА!
цитирай
2. lazarlalev - ВЯРНО. НО ТО Е 1/4 ОТ ИСТИНАТА ЗА К...
10.01.2018 11:32
ВЯРНО. НО ТО Е 1/4 ОТ ИСТИНАТА ЗА КОМУНИЗМА.ДА НЕ ПОВТАРЯМ ОБАЧЕ ДРУГИТЕ 3/4. ТЕ СЪЩО СА ИЗПИТАНИ. И БЕЗ ТЯХ, НИЕ НЯМАШЕ ДА БЪДЕМ ТОВА, КОЕТО СМЕ. ЗА ЗЛА ЧЕСТ ОБАЧЕ ТУК ТАЗИ ЧЕТВЪРТ Е КАТО БУЧКАТА ГОВНО В КАЦА МЕД. И ПРАВИ БИВШИЯТ КОМУНИЗЪМ СЪМНИТЕЛЕН. А КАТО СЕ ДОБАВИ, ЧЕ ХОРАТА СА ПРОСТО УПЛАШЕНИ ОТ НЕГО – И НЕЖЕЛАН. НО ВСЕ ПАК НЕ ТОЛКОВА, ДА НЕ СЕ СПОМНЯ С ДОБРО И ДА НЕ МУ СЕ ТЪРСИ НЯКАКВО "ПОДОБРЕНО ИЗДАНИЕ".
КОЛКОТО ДО СЕГАШНАТА ВЪЗМОЖНА РЕПРЕСИЯ СРЕЩУ ГОВОРЕНЕТО СРЕЩУ ВЛАСТТА – УВОЛНЕНИЕТО. ПРИ БЕЗРАБОТИЦА И БЕДНОТИЯ – МАЛКО ЛИ Е?
цитирай
3. germantiger - +
10.01.2018 12:10
Разбира се, че е малко уволнението.

На моята фамилия кому онанистите са причинили това:

- мой прадядо е убит без съд и присъда с незнаен нейде гроб

- мой дядо е съден от народния им съд

- името на германската ми рода е сменено от Gottlieb на Боголюбови, нищо, че е "равнозначно" в превод

- името на майка ми като бебе също е подемено на славянски "лад"

- вече наблюдение, работа итн по червено време е друга история

така-че нечие уволнение днес е малко или нищо в сравнение с онова
цитирай
4. lazarlalev - Съчувствам ви и като потърпевш от ...
10.01.2018 13:07
Съчувствам ви и като потърпевш от ДС. Но за пълнота на картината следва да питаме и уволнения
цитирай
5. germantiger - ...
10.01.2018 14:50
прав сте, както трябва да питаме и жандармеристите, които са убивали комунисти

от друга страна аз съм убеден, че комуняги трябваше да бъдат екзекутирани след 1990, но нямаше начин защото те си спретнаха преврата
цитирай
6. germantiger - +
10.01.2018 14:51
1. След 1990г. никой червен не бе съден, червените пари не преминаха в държавата, а с тях бе създадена квазиикономика! Фалшивия фундамент, извратеното „стопанство и пазар”, мутренската среда са непреодолими и господстващи. Техните последствия дават и ще дават „плод” поколения подред!

2. Манталитета на бгработника (не всичкия – има чудесни млади и не само млади качествени професионалисти) да скатава, спи, краде и ПИЕ на работното място. Манталитета на бгработодателя (не всичкия – има съобразителни и коректни шефове) да плаща малко и със закъснение. Тези „две воли” са деструктивни, непродуктивни и традиционни!

3. Външните фактори – те са едва на трето или последно място за мен. Планове, общества, конспирации, велики сили и сие може да има и може би има, но те са след българина и неговите вини (не обикновения българин, който е ЖЕРТВА, а „необикновения” посткомунист - дивкапиталист или въобще изцеждащ своя народ. За проблемите на българина не е виновен баварския селянин, винаря в Бургундия и Шампан, лондонския финансист, австрийския коцертмайстер или друг нейде. До момента България получава повече пари, отколкото внася в ЕС (не съм му фен)! Сред външните ликвидатори на България пиша първо Россия и нейното лоби тук, след това турското, американското и европейското мисля въобще е последно – като влияние и вина!
цитирай
7. germantiger - ++
10.01.2018 14:52
Проблемите на България са на ПЪРВО МЯСТО тук – сред нейните предатели, печалбари, лъжетърговци или олигарси. За тези, които пишат срещу Европейския съюз и САЩ – защо децата ви бягат там, а не в Сибир, Куба и Корея?! Колко българи живеят в Щатите и кълнейки САЩ, заклевате ли българските си наследници?!

Когато пишете анти западна Европа и Америка, сещате ли се какво имате вие – там?!

Имате бгкръчми и ресторанти десетки (със сайтове) в „германия”, едно хубаво рекордно хоро си спретвате на стадион в Берлин, имате си бгучилища в Лондон, имате си ден на България в Чикаго и читалища също, в Испания и села с мнозинство в населението бгемигранти... Чужденците имат ли тук това и ако го имаха как вие бгнационалистите бихте писали против тях?!

ДЪРЖАВА В КОЯТО КОМУНИСТИТЕ НЕ БЯХА СМАЗАНИ, А БЕШЕ СЪЗДАДЕН ИКОНОМИЧЕСКИ МОДЕЛ ЗАМИСЛЕН ОТ ТЯХ, ДЪРЖАВА В КОЯТО МУТРИ И ДЕБЕЛИ ВРАТОВЕ БЯХА ГЕРОИ НА ПРЕХОДА (подобие само в Россия и никъде другаде), ДЪРЖАВА В КОЯТО МАНТАЛИТЕТА ДА МАЧКАШ РАБОТНИКА И ДА РАБОТИШ НЕУСТАВНО Е ПРАКТИКА...
ТАКАВА ДЪРЖАВА НЯМА ОПРАВЯНЕ!

ВСЯКАКВИ НАДЕЖДИ, МИСЛИ И ФАНТАЗИИ ЗА БЪДЕЩЕ, ПРОМЯНА КЪМ ДОБРО СА АБСУРДНИ, НАИВНИ И ИДИОТСКИ – БЕЗУМНИ! Цената ще бъде платена и тя се плаща не от днес, дай Бог да не е смъртта на цяла една нация (уж невъзможно, но дали?!).

Всеки, който си въобразява и се надява да има добро и по-добро е глупак!
цитирай
8. lazarlalev - Проблемите на България са на ПЪРВО ...
10.01.2018 16:54
germantiger написа:
Проблемите на България са на ПЪРВО МЯСТО тук – сред нейните предатели, печалбари, лъжетърговци или олигарси. За тези, които пишат срещу Европейския съюз и САЩ – защо децата ви бягат там, а не в Сибир, Куба и Корея?! Колко българи живеят в Щатите и кълнейки САЩ, заклевате ли българските си наследници?!

Когато пишете анти западна Европа и Америка, сещате ли се какво имате вие – там?!

Имате бгкръчми и ресторанти десетки (със сайтове) в „германия”, едно хубаво рекордно хоро си спретвате на стадион в Берлин, имате си бгучилища в Лондон, имате си ден на България в Чикаго и читалища също, в Испания и села с мнозинство в населението бгемигранти... Чужденците имат ли тук това и ако го имаха как вие бгнационалистите бихте писали против тях?!

ДЪРЖАВА В КОЯТО КОМУНИСТИТЕ НЕ БЯХА СМАЗАНИ, А БЕШЕ СЪЗДАДЕН ИКОНОМИЧЕСКИ МОДЕЛ ЗАМИСЛЕН ОТ ТЯХ, ДЪРЖАВА В КОЯТО МУТРИ И ДЕБЕЛИ ВРАТОВЕ БЯХА ГЕРОИ НА ПРЕХОДА (подобие само в Россия и никъде другаде), ДЪРЖАВА В КОЯТО МАНТАЛИТЕТА ДА МАЧКАШ РАБОТНИКА И ДА РАБОТИШ НЕУСТАВНО Е ПРАКТИКА...
ТАКАВА ДЪРЖАВА НЯМА ОПРАВЯНЕ!

ВСЯКАКВИ НАДЕЖДИ, МИСЛИ И ФАНТАЗИИ ЗА БЪДЕЩЕ, ПРОМЯНА КЪМ ДОБРО СА АБСУРДНИ, НАИВНИ И ИДИОТСКИ – БЕЗУМНИ! Цената ще бъде платена и тя се плаща не от днес, дай Бог да не е смъртта на цяла една нация (уж невъзможно, но дали?!).

Всеки, който си въобразява и се надява да има добро и по-добро е глупак!

С МАЛКИ ЗАБЕЛБЕЖКИ, НО КАТО ЦЯЛО ВЯРНО!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lazarlalev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 186125
Постинги: 243
Коментари: 48
Гласове: 86
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031