Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2017 12:19 - АНТИХРИСТЪТ "ВЪЗКРЕСЯВА"
Автор: lazarlalev Категория: Лични дневници   
Прочетен: 234 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 28.10.2017 12:25


image

                                            Джеки,
                Отдавна следя, вашата  фото-художествена продукция и почти  винаги откривам нещо за размисъл. И то  не скорострелен, а  наблюдателен и напоителен – винаги  от голямата матрьошка излизат нови  по-малки  за  забавление  и занимание.
                Имате  явен вкус, пристрастие и дори талант към готическия гротеск. Той само външно е деформиран и пресилен, а в същност е концентрат на питателни вещества за организма на любопитния  към нашата също  "гротескна" действителност.
                С една дума, чрез умонастроението си, чрез чувствителността си, най–адекватно й  прилягате. И понеже като  натура сте  по-склонен към образност, дори фантастична и гротескна, а не толкова към словото с неговата понятийна детерминираност – на вас ви се удават  тия   фото-художествени находки, които с малки дози ужас, имунизират за по-големи "трилъри" от ада.
                Така и днес. Публикувал  сте  изображение на глава, пак късна готика, но с постмодерно  оживяване и акцентиране на  сетивата посредством   резултатите на тяхната дейност. Като напр. окото на черепа, свръх-човешко око, което граби и излъчва сигнални светлини с усилието на глухоням да ти каже нещо.
                Там където е мястото на ушите, стърчат  приглушени, но достатъчно зрими два алтернативни черепа, като подгластици на централния. Или като  слушалки за тайнописа на неговото послание. Един вид  черепът слуша  и с  другите  два черепа  за пълно поглъщане на звуковия сигнал.
                 Там където трябва да стърчи нос с размерите на носа на Сирано дьо Бержерак, са издълбани дупки зловещо светещи  от дълбочинен източник  и допълнително спусната светлина от очите. Такива, с каквито някога  ни плашеха за последиците от сифилиса. Но тук  те  идат като  засилен оптичен сигнал  на очите. Като че с ноздрите си черепът също вижда.
                 Уста като отверстие, през което да влиза храна, а да излизат  артикулирани изречения няма въобще. Значи такова същество нито може да се храни и пие, нито да говори, а се захранва от тякаква "тъмна енергия" - от такава, каквато открива квантовата физика, и то само в  неподтвърдени експериментално формули.
                 Вместо , с устни,следи от  устна кухина с небце и хилави зъби от, където е изсмукана от зла вещица  всичката сладострастност, на което е способно всяко живо същесво. Надолу  на тънки струи под откос   се спускат "течни  утайки" от  активна физиологическа дейност: сополи, слюнки, може би  семенна течност.
                 От темето през  междината на очите, през  фосфорисциращия нос, с най- тънка  лигава струя към  подземието на  сатанинските оргии, някакъв процеп, първоначално в светещо жълто като очи и нос, впоследствие в безволево  бяло , следа от удар на сатър.
                  Но  акцентът явно пада върху двете очи, сякаш забодени в идеалната геометрична среда на изображението. Дясното в блестящо жълто, всевиждащо и всепроникващо  с фокус от очното дъно по перпекдикуляр   до очната ябълка и лявото – преработващо видяното и преживяното  от дясното  посредством  рефлексия и коментар.
                  Черепът е снабден и дори свръхснабден със сетива в предсмъртно издихание  да погълне в себе си заобикалящия го свят.  
                  
                  Вероятно  присъстваме на  насилствена смърт. Очевидно  тялото, ПРЕДСТАВЕНО ОТ  главата, е събрало всички сили  да  се задържи с последния влак   в живота и със помощта на инфернални сили  стига някакъв  непостижим   връх  на човешките възможности. Когато   мъртвият безжизнен череп  се взривява в  ослепителна светлина  и  неподозирана по силите си  дейност на сетивата.
                 С една дума,  ПРИЗРАК, НО ОЖИВЕН ДО  ПРЕДЕЛА НА НЕПОНОСИМОСТ НА ВЪЗПРИЯТИЕТО СИ, ИЗВЕДЕН ОТ ЦАРСТВОТО НА МЪРТВИТЕ ДО  ГОРНАТА ГРАНИЦА НА  ОРГАНИЧНАТА МАТЕРИЯ.
                ТУК ВСИЧКО  В ЧОВЕКА Е ВЪЗКРЕСЕНО, ДОРИ В НЕЗДРАВОСЛОВЕН ИЗЛИШЪК. САМО ДУШАТА НЕ Е ВЪЗКРЕСЕНА, САМО НЕЯ Я НЯМА.
                 Както я няма и в другия гротесков череп, който тук привеждам като  отглас  към вече разгледания. В него  ДУШАТА Е ИЗТРИТА ДОРИ СЪС СЕТИВНИТЕ СИ ПРОЗОРЦИ.ВМЕСТО ОЧИ – ОЧИЛА; ВМЕСТО УШИ – НАУШНИЦИ; НОСЪТ – НЕФУНКЦИОНАЛЕН. УСТА СЪС ЗЪБИ НА ХИЩНИК. ПОД БРАДАТА: ИНКРУСТАЦИЯ НА ОРДЕН. ТОВА Е РИЦАРЯТ НА АНТИХРИСТА!
                 image
                  Неблагодатното, неблагословено от всевишния ВЪЗКРЕСЕНИЕ ОТ МЪРТВИТЕ.  ОТПЛАТА НА АНТИХРИСТА ЗА САТАНИНСКИТЕ ДЕЛА НА ЧОВЕКА.
                  ЩЕ ВКУСИМ ЛИ И НИЕ ОТ ТОЗИ ДАР.
                  ЗАЩОТО ПОЛИТИЦИТЕ СРЕД НАС  ВЕЧЕ СА ГЛЪТНАЛИ ТАЗИ САТАНИНСКА ВЪДИЦА. БЕЗ ДА ИМ МИГНЕ НИТО СОБСТВЕНОТО ОКО, НИТО ГРОТЕСКНОТО ОТ ВАШАТА КАРТИНА, ДЖЕКИ.
                  Затова, наизпроводяк, приветствайки дейността, в която имате призвание, вкус и талант, ще ви замоля да не лишавате съмишлениците си от вашите  всекидневни експонати.
                

                 
               


















image



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lazarlalev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 187040
Постинги: 243
Коментари: 48
Гласове: 86
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930